Kaya
We'll make our own adverture

Blog 

2017-06-15

Davy Jones locker… Savvy?

Beginnen aan je eerste blog… lastig hoor. Ik zit hier in de zon op een terras in Duinkerken met uitzicht op onze mooie boot. Na alles wat er gebeurd is in de afgelopen maanden (en dan vooral de afgelopen weken) was het wel even tijd voor bezinning… Het afscheid was ontzettend fijn en met een lach en een traan hebben we ‘tot ziens’ gezegd tegen iedereen. Want een afscheid kan het niet zijn, als je al die liefde voelt van vrienden en familie voordat we aan dit avontuur gingen beginnen.
Even de tijd nemen om je te beseffen dat, waar we hard voor gewerkt en gevochten hebben, dat dat ook gelukt is. Even ontspannen na alle stress om weg te komen en alle klussen af te krijgen.
Dat hebben we gedaan, langer zelfs dan dat we wilden toen de wind niet mee wilde werken terwijl we in Scheveningen lagen. En Scheveningen is best leuk hoor, vooral met lekker weer, alleen wij wilden zo graag een iets zuidelijker zonnetje opzoeken ;-)
Toen daar dan eindelijk een weergaatje ontstond hebben we ook geen moment getwijfeld en zijn we in 1 streep naar Zeebrugge gevaren. Helaas niet met een fijn windje, maar motor zeilend. Maar weg waren we in ieder geval! En dat gevoel is zo fijn… Als alles op z’n plek valt en je eindelijk krijgt waar je zo hard naartoe gewerkt hebt en naar hebt verlangd.
Ik zat in de zon op het kajuitdak terwijl de zon in de zee schitterde en we rustig aan voort kabbelden richting de horizon. En terwijl ik daar zat voelde het alsof er diep van binnen een heel klein doosje openging waar heel voorzichtig, als de schitterende warme stralen van de zon, een gevoel van ultieme gelukzaligheid naar buiten stroomde… En dit is pas het begin… Misschien dat ik me nu pas besef (en ik denk dat ik ook voor Rowan spreek) hoe groot ons verlangen naar deze vrijheid is geweest. De keuze om zelf te doen wat je wilt en je leven zo in te delen dat het jou hetgeen brengt wat je graag wilt. Daardoor wordt je een mooier mens en wordt de wereld misschien wel een klein beetje mooier….

Veel liefs van ons

Admin - 12:25:03 | 1 opmerking