Kaya
We'll make our own adverture

De voorbereiding

Om een plan als dit ook werkelijk uit te gaan voeren zijn er een aantal voorbereidingen die getroffen moeten worden.  Nu is het wel zo, dat de voorbereiding voor iedereen verschillend is natuurlijk. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en uiteindelijk is het een kwestie van de lijntjes losgooien en uitvaren. Maar ik zal hier onze voorbereidingen de revue laten passeren.

In eerste instantie heb je natuurlijk een zeewaardige boot nodig, dat spreekt voor zich. Maar als je die nog niet had, zoals wij, zal je daar naar op zoek moeten. En daarnaast zal er voldoende budget moeten zijn om die te kunnen kopen.

Wij zijn dan ook begonnen door heel hard te werken en alles wat mogelijk was opzij te zetten. Zodra er dan bijna genoeg geld op de spaarrekening hadden staan, konden we op zoek naar de boot.

Wij hadden zelf een waarschip van nog geen 6 meter, dus de eerste stap was de stap naar een grotere boot. En daar is veel keus in.

De aankoop en de keuring

In september 2014 was het dan eindelijk zo ver. We konden een andere boot gaan aanschaffen. Na een korte zoektocht, waarbij we een aantal verschillende boten hadden bekeken, vonden we een Hustler 35, genaamd Broadside, in de haven van Monnickendam.

Nadat we twee keer waren kijken bij deze boot en toch wel erg enthousiast waren, deden we een bod, onder voorbehoud van de keuring.

Op 30 september 2014 vond de keuring plaats. Deze werd uitgevoerd door Olav Cox van Ritme van de oceaan (www.ritmevandeoceaan.nl). Bij de keuring wordt de boot, zo goed als kan, doorgelicht op allerlei eventuele mankementen. Het voordeel van een keuring is dat je een rapport krijgt waar alles in staat wat er eventueel moet gebeuren. Zie dit maar als het eerste begin van de oneindige klussenlijst die altijd op je ligt te wachten ;-)

Op 2 oktober werd de koop rondgemaakt en was ze eindelijk van ons! 


De eerste klussen

Haar Maiden Voyage voerde richting Spakenburg omdat het seizoen ten einde was gekomen en ze daar op de kant zou overwinteren. Daar aangekomen begonnen de eerste klussen.

We hadden besloten dat we eerst de binnenkant helemaal zouden aanpakken. Dit zodat we tevens direct alle eventuele lekkage zouden vinden en alles weer fris aan zou voelen. 

We hebben de boot dan ook volledig gestript, en zijn alles na gaan lopen.

De klussen in (soort van) chronologische volgorde:

- Motor winterklaar maken
- Toilet winterklaar maken
- Watertank leeg- en schoonmaken
- Houtwerk schuren en lakken
- Alle scharnieren kastjes vervangen
- Handpomp vervangen
- Wanddelen zagen en beplakken met plakfolie
- Wandputtingen openmaken en laten drogen (i.v.m. bollingen in de buitenkant))
- nieuwe huik voor het grootzeil


Zomer 2015

In april 2015 gaat Kaya weer te water. De zomer bestaat vooral uit alle vrije weekenden zeilen. Door ons huwelijk in mei zijn er helaas niet genoeg vrije dagen om een tocht naar Engeland te maken. 

Winter 2015 - 2016

Op 30 oktober 2015 is Kaya weer de kant opgegaan en is de mast er ook af gehaald. Wij hebben in samenwerking met C.S. Rigging het staand en lopend want vervangen. Ook het rolreefsysteem wordt vernieuwd. Naast de standaard winterklussen hebben we besloten onze boot een nieuwe kleur en een nieuwe naam te geven. Dit resulteerde in 160 uur schuren om zowel de bovenkant als de zijkanten kaal te krijgen. Daarna hebben we haar meerdere lagen 2-componenten verf gegeven.... met een roller :-) Zenuwslopend!

Familie zorgt voor nieuwe bekleding binnen en gordijnen en dan is het eindelijk tijd voor de nieuwe naam. Kaya! We plakken haar naam in mooie gouden letters op de romp. Ons lelijke eendje is veranderd in een mooie zwaan.

Winter 2016 - 2017

De laatste winter. Tijd om stevig door te pakken dus! Ik schrijf dit op 18 februari en wat staat ons nog te doen?

We hebben de antifouling op de boot afgekrabt. Nu kan de onderkant goed luchten en drogen en voordat we weggaan willen we een heel nieuw verfsysteem opzetten om osmose te voorkomen als we naar zout water gaan en (hopelijk) voorlopig even klaar te zijn.

De nieuwe windvaan is geïnstalleerd. We hebben gekozen voor de Ariës Vane Gear. Een mooi product waar we vooral voor hebben gekozen door de manier waarop deze op de spiegel zit gemonteerd. Namelijk met 4 steunen, in plaats van 1 punt waar alle krachten op komen te staan. De bilge en motorruimte is wit geschilderd zodat we voortaan alle plekken waar water binnenkomt makkelijk kunnen zien.De motor ligt uit elkaar zodat we de demperplaat kunnen vervangen want deze zorgde voor nogal wat herrie als de motor liep. De genuarails zijn opnieuw vastgezet op het dek.

Overige voorbereidingen

Naast sparen, sparen, sparen zijn er nog een aantal dingen die geregeld moeten worden voordat we weg kunnen.

De volgende cursussen zijn of zullen worden gaan gevolgd:

- Marcom-B
- Meteorologie cursus
- Theoretische Kust Navigatie
- KZV van de Enkhuizer zeevaartschool
- STCW
- CWO 2 (Karina)

Daarnaast lezen we natuurlijk veel om alle kennis die we erover kunnen vergaren op te slaan. We lezen ons in over lijnen, zeilen, windvanen, marifoons, AIS, GPS, route opties, etc etc.