Kaya
We'll make our own adverture

Over ons

Wie zijn wij? 

Wij zijn Rowan en Karina van den Hoek (beide 31 jaar jong). We zijn in mei 2015 in Portugal getrouwd. Eigenlijk vanaf het begin van ons samenzijn was duidelijk dat we dit samen voor elkaar konden krijgen. Want een wereldomzeiling plan je niet zo even.Rowan zeilt al vanaf jongs af aan, alleen ik kon helemaal niet zeilen. In april 2013 hebben we samen op vakantie op Sint-Maarten een zeilboot gehuurd, en dat was ons eerste avontuur. Dat beviel erg goed en sindsdien leer ik beetje bij beetje beter zeilen.


Rowan heeft altijd als Service Engineer op schepen en boorplatforms gewerkt en heeft dus ook gelukkig veel technische kennis, Dit zorgt dat we veel klussen gemakkelijk zelf kunnen doen. Ik ben  Financieel Adviseur, dus ik neem de financiële planning op me in de aanloop naar onze reis.

Waarom dit plan?

Wij hebben allebei een ontzettende drang naar vrijheid, en op deze manier ben je alleen van jezelf en elkaar afhankelijk. Daarnaast kijken we er erg naar uit om ons van onze maatschappelijke verplichtingen te onttrekken, en een vrij bestaan te gaan leiden, zolang we het uit kunnen houden en er plezier in hebben.

De wereld kunnen zien met je huis en vervoermiddel bij je. Vervoer op een groene manier. Samen met de wind jezelf voortbewegen naar alle plekken die je graag zou willen zien en kennis te maken met verschillende culturen.

 


 Inspiration 

Zoals velen die hiervan dromen, of hier mee bezig zijn, hebben we alle boeken die we maar konden vinden verslonden. Er zijn er vele die ons al zijn voorgegaan, dus daar putten we inspiratie uit. En het helpt met doorzetten, als je er soms even doorheen zit, met de aanpassingen die je moet doen in je leven om dit voor elkaar te krijgen.

En speciaal bedankje dan nog voor Joshua en Katia van zeiljacht Hope. 15 juli 2014 bezochten wij een lezing van hen over wereldzeilen. Sindsdien is dat uitgegroeid tot een warm contact, waarbij ze ons helpen met alle vragen die er bovenkomen als je dit in de planning hebt en zodra ze in Nederland zijn, zien we elkaar altijd. We hopen uiteindelijk net zoveel mooie plekken te zien, kennis op te doen en te gaan genieten van de mooie dingen die het leven biedt.